Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kuosihulluus iskee!

Olen nyt kangashankintojeni suhteen siinä tilanteessa, että pyrin etukäteen kuosin nähtyäni saamaan vision, mitä kankaasta teen, enkä osta sitä vain ihanan kuosin takia. Sillä, en tiedä johtuuko se keväästä vai mistä, mutta kangaskauppoihin tulee nyt joka viikko, jos ei jopa joka päivä, jotain ihanaa kuosia myyntiin! Tämän tekstin molemmat kankaat on ostettu ennen tuota hienoa päätöstä, nimenomaan ajatuksella "Onpa ihana, tosta pitää saada tehdä JOTAIN...!".  Ja mitenhän sen perustelisin, että eilen napsuttelin erään kankaan itselleni, vaikken ihan vielä(kään) osaa sanoa, mitä siitä tulee. No, pelkäsin kyllä että se loppuu... Niin aina. :)



Aiemmin jo päätin että teen metsolan mustavalkoisesta bambi-trikoosta itselleni ja tyttärelle samisteluvaatteet. Neiti sai kankaasta jo aiemmin bodyn, se löytyy täältä. No, ihan bodya en alkanut itselleni tekemään, ettei nyt äärimmäisyyksiin mene tämä hömpötys. Tein itselleni paidan. Löysin ihanan paitamallin burda 2/13 lehdestä, raglanhihainen paita, jossa raglansaumaan oli hiat rypytetty. Johonkin kuviolliseen paitaan tätä mallia piti päästä testaamaan ja siinähän se samistelu sitten oli! Paita onnistui hyvin ja onkin (taas) yksi lempipaidoistani. Kaavassa ainoastaan tein paidan pidemmän helmalinjan mukaan ja lyhensin hihoja n. 10 cm (ai olenko lyhytkätinen?). Kaksoistikkaukset on tehty siten, että toinen lanka on musta ja toinen valkoinen, kiva pikku kikka, vaikkei paljon näykkään! :) Tällä kaavalla teen takuulla toisenkin paidan, on sen verran hyvä kaava!

Lähikuva raglansaumasta. Ihmeesti värit ovat kuvassa vääristyneet, pohja kankaassa siis on ihan puhtaanvalkoinen.
Kangas Metsolasta, resori kestovaippakaupasta. Kaava Burdasta.

Meillä on tänään synttärikemuille meno, ja eilen päätin illalla surauttaa vielä neidille synttärihameen. Ajatus iski, kun sain käsiini hamstereista ihanaa Selian runoratsua pikkupätkän. Hameen kaava on jostain ottobresta, ihan itse muokkasin sen, kun oikeassa kaavassa oli koot alkaen 110 cm. Jotenka nyt on neidillä hame runoratsusta koossa n. 80 cm. On kyllä nyt niin syötävän ihana, että!

Eli kaava alunperin ottobresta, itse piirretty reilusti pienemmäksi.
Kangas Selian runoratsua hamstereista, resori Kärkkäiseltä

Hameen reuna on nyt vain saumuroitu siistiksi, koska en halunnut käännettä tehdä

Ihan resorin keltainen ei ole runoratsun pohjakeltaisen kanssa samaa, mutta yllättäen se ei hierrä silmään!


Uusia kankaita on taas tulossa ja vanhatkin käyttämättä, joten päivitystä blogiin on tulossa!

2 kommenttia:

  1. Tuo saumuroitu helma näyttää hyvälle! Ja sinun paita näyttää hyvälle!!!

    VastaaPoista